op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis

Alle Brillen Inclusief kwaliteitsglazen Op Sterkte

Bel 020-4040 000 Voor Gratis Advies

Ruilen & retourneren


Hoe retourneer of ruil ik mijn bril?

Toch niet blij met je nieuwe bril? Dan kun je de jouw bril binnen 30 dagen naar ons terugsturen. De retourtermijn gaat in op de dag dat je jouw bril hebt ontvangen. Wij willen je wel meegeven dat bij het aanschaffen van een nieuwe bril op sterkte het enige tijd kan duren voordat je ogen helemaal gewend zijn. Geef je nieuwe bril en je ogen dus de tijd om te wennen.

LET OP: Meld je retourzending vooraf aan door onderstaande instructies op te volgen. Een retourzending van een bril kunnen wij zonder aanmelding helaas niet verwerken.

Voor accessoires geldt het wettelijk herroepingsrecht. Hiervoor is de aanmelding van je retourzending niet verplicht, maar wel zo handig. Zo weten we dat jouw pakketje eraan komt en kunnen we je retourzending zo snel mogelijk verwerken.

Heb je een klacht over jouw product? We lossen je klacht graag voor je op. Dat lukt het snelst als je onze opticiens belt op telefoonnummer 020 40 40 000 (ma-vr 9:00-18:00). 

   • Hoe meld ik mijn bril(len) aan voor retour?
   • Meld je retour uiterlijk 30 dagen na ontvangst van je bril aan door een mail te sturen naar [email protected] Vermeld bij het aanmelden van je retourzending de volgende informatie:

    Naam:
    Ordernummer:
    Welke bril wil je retourneren:
    Reden van de retour:
    De gewenste oplossing:

   • Ik heb mijn retour aangemeld, wat nu?
    • Na het aanmelden van je retour ontvang je per e-mail een retournummer.
    • Gebruik het kartonnen doosje waarin de bril is geleverd om je bril in te pakken. Als je deze niet meer hebt mag je de bril ook in een andere doos verpakken. Graag wel schoon en in originele staat. Belangrijk: Vermeld het retournummer dat je hebt ontvangen duidelijk bij je pakketje.
    • Je kunt je bril sturen naar: Charlie Temple Glasatelier, Van Nelle Fabriek, gebouw 7.1, Van Nelleweg 1, 3044 BC, Rotterdam. De verzendkosten terug naar Charlie Temple zijn voor jouw rekening.
    • Bij het afgeefpunt ontvang je een track & trace code waarmee je je geretourneerde bril kunt volgen. Dit is ook je verzendbewijs. Bewaar je verzendbewijs goed tot je bericht van ons krijgt dat we jouw retour hebben ontvangen.
    • Zodra we je pakketje hebben ontvangen krijg je van ons een ontvangstbericht. We zullen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 14 dagen aan de slag gaan met de verwerking van jouw retour.
   • Wat mag je van ons verwachten?
   • Zodra we je pakketje hebben ontvangen krijg je van ons een ontvangstbericht. We zullen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 14 werkdagen aan de slag gaan met de verwerking van jouw retour.

    Wil je je geld terug?
    Geef dit dan aan bij het aanmelden van je retour. Wij zullen dan het volledige aankoopbedrag exclusief eventueel door jou betaalde verzendkosten zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen 10 werkdagen na verwerking van de retour terugstorten. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij ons hebt betaald. De terugbetaling kun je op jouw rekening terugvinden onder naam van Stichting Pay.nl, met in de omschrijving Charlie Temple Europe B.V. Als je hebt betaald met een cadeaubon dan ontvang je een nieuwe cadeaucode per e-mail.

    Wil je jouw bril ruilen of een nieuwe bril ontvangen?
    Geef dit dan aan bij het aanmelden van je retour. Wij gaan direct aan de slag met je nieuwe bestelling. Wij sturen je nieuwe bril gratis naar je toe en nemen deze verzendkosten voor onze rekening.

    Ruil je jouw bril om en is je nieuwe bril goedkoper?
    Een eventueel restbedrag betalen we aan je terug. De terugbetaling kun je op jouw rekening terugvinden onder naam van Stichting Pay.nl, met in de omschrijving Charlie Temple Europe B.V.

    Ruil je jouw bril om en is je nieuwe bril duurder?
    Je ontvang van ons een betaallink voor het meerbedrag. Na het ontvangen van je betaling sturen wij je nieuwe bril naar je toe.

   • Moet ik mijn Afterpay factuur betalen bij een retour?
   • Wanneer je kiest voor Afterpay als betaalmethode, sluit je een betalingsovereenkomst af met Afterpay. Dat betekent dat je jouw bestelling aan Afterpay moet betalen. Zodra we jouw retour hebben verwerkt dan zullen we dit melden aan Afterpay. Zij zullen je dan een aangepaste factuur toezenden. De kosten voor het betalen met Afterpay (€0,99) en eventuele verzendkosten blijven op de factuur staan.

    Nadert je uiterste betaaldatum maar heb je nog geen bericht ontvangen dat je retour is verwerkt? Betaal het openstaande bedrag altijd voor de uiterste betaaldatum om administratiekosten te voorkomen. Een eventueel te veel betaald bedrag stort Afterpay terug op je bankrekening nadat we jouw retour hebben verwerkt. Voor vragen of je Afterpay factuur of administratiekosten verwijzen we je naar de klantenservice van Afterpay.

   • Hoe retourneer ik een accessoire?
    • Je hebt 30 dagen na ontvangst van het product de tijd om ons te laten weten dat je van de koop af wil zien via  

  [email protected]

     Je hebt dan 14 dagen om het product daadwerkelijk terug te sturen. Je mag het product binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen, als je er maar een bericht bijvoegt met daarin je wens tot retour. Je mag hiervoor ook gebruikmaken van het 

  modelformulier voor herroeping

    , maar je bent hiertoe niet verplicht. 
    Vermeld bij het aanmelden van je retourzending de volgende informatie:    Naam:

    Ordernummer:

    Welke accessoire wil je retourneren:

    Reden van de retour (optioneel):

               De gewenste oplossing:

  Je kunt je product sturen naar: Charlie Temple Glasatelier, Van Nelle Fabriek, gebouw 7.1, Van Nelleweg 1, 3044 BC, Rotterdam. De verzendkosten terug naar Charlie Temple zijn voor jouw rekening. Bij het afgeefpunt ontvang je een track & trace code waarmee je je geretourneerde product kunt volgen. Dit is ook je verzendbewijs. Bewaar je verzendbewijs goed tot je bericht van ons krijgt dat we jouw retour hebben ontvangen.

  Zodra we je pakketje hebben ontvangen krijg je van ons een ontvangstbericht. We zullen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen 14 dagen nadat je ons hebt laten weten van de koop af te willen zien, alle betalingen (inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending) terugbetalen. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of tot jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden.Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd.De terugbetaling kun je op jouw rekening terugvinden onder naam van Stichting Pay.nl, met in de omschrijving Charlie Temple Europe B.V. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.