op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis

Alle Brillen Inclusief kwaliteitsglazen Op Sterkte

Bel 020-4040 000 Voor Gratis Advies

Over Charlie Temple


 • Wie is Charlie Temple?
 • Wij zijn een online opticien en verkopen bij Charlie Temple brillen, zonnebrillen en multifocale brillen op sterkte. Daarnaast zijn al onze brillen ook te verkrijgen met glazen zonder sterkte.

  Op dit moment verkopen wij drie soorten brillen:
  Stijlvolle kunststof brillen inclusief glazen op sterkte voor 9,99
  Handgemaakte brillen inclusief glazen op sterkte voor 25,-
  Signature Collection brillen van het mooiste Italiaanse acetaat inclusief glazen op sterkte voor 38,-

  Wij vinden dat het kopen van een bril leuk & makkelijk moet zijn en dat iedereen een bril van de beste kwaliteit moet kunnen kopen, zonder een fortuin uit te geven. Daarom zijn we zelf brillen gaan maken, omdat we geloven dat het nog beter kan!

  Hoe het allemaal begon
  Elk goed idee begint bij een uitdaging! Toen zijn twee jaar oude zoontje Charlie eind 2014 een bril nodig had was Leon Planken, oprichter van Charlie Temple, verbaasd over het feit dat het meer dan 2 weken duurde voordat de bril klaar zou zijn, en was het vooral de rekening van meer dan 400 euro waar Leon moeite mee had. Toen niemand kon vertellen waarom een bril meer moest kosten dan een iPad begon zijn avontuur en was Charlie Temple geboren!

  De beste bril voor de beste prijs
  We zijn de hele wereld over gereisd om erachter te komen hoe je de perfecte bril maakt. Ons avontuur bracht ons naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan & China, waar we al snel ontdekten dat de prijs flink lager zou kunnen wanneer we alles zelf zouden doen. Daarom ontwerpen we onze eigen brillen, laten onze monturen maken bij de beste fabrikant en slijpen al onze glazen in ons eigen glasatelier in Delft. Zo zorgen wij ervoor dat jij een bril van topkwaliteit voor de beste prijs kunt krijgen.
 • Wat kost een bril bij jullie?
 • Op dit moment verkopen wij drie soorten brillen: stijlvolle kunststof brillen voor 9,99, handgemaakte brillen inclusief glazen op sterkte voor 25,-, en onze Signature Collection brillen voor 38,-

  En omdat we een bril zonder glazen verkopen ouderwets vinden, krijg je bij ons altijd een bril inclusief glazen op sterkte!

  Bij ons betaal je alleen voor de bril die je nodig hebt, en verder niet. Daarom kunnen wij de beste brillen voor de beste prijs verkopen. Elke bril met glazen op sterkte krijg je inclusief glazen met een anti-kraslaag. Om hinderlijke reflecties tegen te gaan en om de helderheid van de glazen te verhogen kun je ook kiezen voor premium glazen een meervoudige ontspiegelingslaag, UV-bescherming, clean coat bescherming en een waterafstotende coating.

  Elke bril ontvang je thuis in een mooi Charlie Temple doosje samen met een microvezel zakje om je bril in op te bergen, en een microvezel schoonmaakdoekje.
 • Hoe kunnen jullie zulke lage prijzen rekenen?
 • Bij ons betaal je alleen voor wat je nodig hebt.

  Wij zijn ervan overtuigd dat een goed ontworpen bril van de beste kwaliteit niet een fortuin hoeft te kosten. En omdat wij alles zelf doen kunnen wij voor deze prijs brillen van hoge kwaliteit aanbieden. Elke bril is door ons zelf ontworpen in Delft, we kopen onze materialen direct bij de producent in en we verkopen alleen ons eigen merk brillen. Daarnaast hebben meer dan 80.000 glazen van topkwaliteit op voorraad liggen, daardoor kunnen we naast de beste prijs voor een bril een bril ook binnen 1 werkdag een bril leveren.

  Door op deze manier te werken kunnen wij de beste brillen voor de beste prijzen aanbieden. Bij ons betaal je namelijk alleen voor wat je echt nodig hebt: een goede bril!
 • Hoe zit het dan met de kwaliteit?
 • Kwaliteit en service zijn voor ons het allerbelangrijkst!

  Onze handgemaakte brillen zijn gemaakt gemaakt van hoogwaardig handgemaakt cellulose acetaat, een lichtgewicht, duurzaam, sterk en hypo-allergeen materiaal dat door zijn natuurlijke eigenschappen perfect gevormd kan worden voor de beste pasvorm en comfort. Met een speciale dry-edge frees techniek wordt het montuur uit één stuk uniek acetaat gemaakt om kleur continuïteit te behouden. Om het acetaat zijn rijke, diepe kleur en glans te geven wordt het montuur drie dagen lang met houtsnippers en speciale wax machinaal gepolijst. Na dit zorgvuldige proces wordt de bril gecontroleerd en met de hand naar perfectie gevormd. De meerpunts scharnieren maken de bril stabiel & solide en zorgen voor het ultieme draagcomfort. Als laatste wordt het montuur nog een keer met de hand gepolijst voordat wij hem ontvangen in ons glasatelier.

  Alle glazen worden speciaal voor jou op maat geslepen in ons eigen glasatelier in Delft, en afhankelijk van je persoonlijke wensen kun je tijdens het bestellen kiezen voor dunnere glazen en extra coatings, om zo de perfecte bril samen te stellen voor optimaal kijkgemak. En worden altijd gecontroleerd voordat ze ons glasatelier verlaten.
 • Waar komt de naam Charlie Temple vandaan?
 • Toen zijn twee jaar oude zoontje Charlie eind 2014 een bril nodig had was Leon Planken, oprichter van Charlie Temple verbaasd over het feit dat het meer dan 2 weken duurde voordat de bril klaar zou zijn, en was het vooral de rekening van meer dan 400 euro waar Leon moeite mee had. Toen niemand kon vertellen waarom een bril meer moest kosten dan een iPad begon zijn avontuur en was Charlie Temple geboren!

  De naam komt dus van inspiratiebron Charlie, zonder hem was dit niet tot stand gekomen. Daarnaast is het Engelse woord voor brillenpootje: Temple. Verder is het niet geheel toevallig dat de initialen CT verwijzen naar Charlie en zijn tweelingzusje Teddy.