op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis

Alle Brillen Inclusief kwaliteitsglazen Op Sterkte

Bel 020-4040 000 Voor Gratis Advies

Brilmaten


  • Zijn jullie brillen beschikbaar in verschillende maten?
  • Elke bril heeft zijn eigen vaste afmetingen. Met een grote variatie aan modellen is er voor iedereen een Charlie Temple bril. Alle afmetingen van onze brillen kun je vinden onder het kopje 'Maatdetails' op de product detail pagina. Om het kiezen van de juiste bril zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we onze monturen ingedeeld in Small, Medium, Wide en Extra Wide. Deze fit is gebaseerd op de totale breedte van het montuur in millimeters. Deze indeling geldt voor zowel dames- als herenbrillen.

   Bij het kiezen van de juiste maat bril kun jouw huidige bril of zonnebril als uitgangspunt nemen. Meet de totale breedte van het montuur van de buitenste rand tot de buitenste rand (inclusief het montuur en de scharnieren) met een meetlatje of liniaal. Kies een montuur uit met ongeveer dezelfde breedte als je huidige bril om een bril te vinden die je goed past.

   Small: tot 133 mm

   Medium: 133 mm – 139 mm

   Wide: 140 mm – 146 mm

   Extra Wide: groter dan 146 mm

  • Hoe kies ik de juiste maat bril?
  • Elke bril heeft zijn eigen vaste afmetingen. Met een grote variatie aan modellen is er voor iedereen een Charlie Temple bril. Alle afmetingen van onze brillen kun je vinden onder het kopje 'Maatdetails' op de product detail pagina. Om het kiezen van de juiste bril zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we onze monturen ingedeeld in Small, Medium, Wide en Extra Wide. Deze fit is gebaseerd op de totale breedte van het montuur in millimeters. Deze indeling geldt voor zowel dames- als herenbrillen.

   Bij het kiezen van de juiste maat bril kun jouw huidige bril of zonnebril als uitgangspunt nemen. Meet de totale breedte van het montuur van de buitenste rand tot de buitenste rand (inclusief het montuur en de scharnieren) met een meetlatje of liniaal. Kies een montuur uit met ongeveer dezelfde breedte als je huidige bril om een bril te vinden die je goed past.

   Small: tot 133 mm

   Medium: 133 mm – 139 mm

   Wide: 140 mm – 146 mm

   Extra Wide: groter dan 146 mm

   Een goede tip:

   Kijk in je huidige bril! Bij de meeste brillen staan de afmetingen vermeld aan de binnenkant van het brillenpootje. 
   Staan de afmetingen niet in je huidige montuur vermeld? Meet je bril dan zelf even op met een liniaal of meetlint.
   Deze afmetingen staan vaak op deze manier genoteerd: 52-18-140. Dit zijn achtereenvolgens de glasbreedte, neusbrug en lengte van de pootjes.

   Glasbreedte: Houd er in je zoektocht naar een nieuwe bril rekening mee dat deze niet meer dan 2 mm meer of minder afwijkt dan de glasbreedte van je huidige bril. Dit geldt natuurlijk niet als je juist op zoek bent naar een grotere of een kleinere bril dan die je nu draagt. 

   Neusbrug: Dit is de breedte van het gedeelte van de bril dat op je neus rust. Is de neusbrug van je huidige bril 18 mm, zorg er dan voor dat je nieuwe bril een neusbrug heeft tussen de 17 en 19 mm, en dus maximaal 1 mm afwijkt van je huidige bril. Kies je voor een bril met verstelbare neuspads, dan mag de neusbrug tot 22 mm afwijken van je huidige bril.

   Lengte van de pootjes: Deze wordt gemeten van het scharnier tot het eind van het pootje. Zijn de pootjes van jouw bril een aantal millimeters korter dan die van de Charlie Temple bril die je op het oog hebt? Dit hoeft geen probleem te zijn. Onze brillen zijn erop gemaakt zodat je de nieuwe bril makkelijk zelf kunt afstellen met behulp van de tips in dit filmpje.

  • Waar kan ik meer informatie vinden over de afmetingen van de brillen?
  • De afmetingen van elke bril zijn te vinden onder het kopje ‘maatdetails' op de brilpagina.
  • Wat is de beste bril voor mijn gezichtsvorm?
  • Als je een bril koopt kun je rekening houden met de vorm van jouw gezicht. Om het makkelijk voor je te maken hebben we een aantal richtlijnen voor je op een rijtje gezet:

   Ovaal gezicht - bijna alle monturen staan je goed!
   Hoekig gezicht - ronde of ovale bril
   Rond gezicht - rechthoekige bril
   Hartvormig gezicht - ronde en ovale brilmonturen
   Langwerpig gezicht - vierkante monturen en pilotenbrillen/aviators

   Natuurlijk zijn dit slechts richtlijnen. Kies het montuur waar jij blij van wordt!

   Lees hier meer over gezichtvormen en de keuze voor een bril.
  • Mijn bril zit scheef, hoe los ik dit op?
  • Ieder hoofd is anders, dus een bril kan bij jou ook net iets anders zitten. Staat de bril bij jou een beetje scheef of is deze door gebruik een beetje scheef gaan staan? Dan kun je een bril heel makkelijk bijstellen zodat deze comfortabel zit. We hebben een filmpje gemaakt waarin te zien is hoe je dit snel en makkelijk kunt doen.
  • Wat moet ik doen als mijn bril niet goed past?
  • Als je bril niet goed past, raden we je eerst aan om in dit filmpje te bekijken hoe je de bril kunt bijstellen. Zo kun je de pootjes iets ruimer maken of de bril wat strakker afstellen. Als de bril na het bijstellen nog altijd niet goed zit, mag je de bril altijd binnen 30 dagen na ontvangst terugsturen.