op werkdagen voor 18:00 besteld, morgen in huis

Alle Brillen Inclusief kwaliteitsglazen Op Sterkte

Bel 020-4040 000 Voor Gratis Advies

Stel je bril zelf samen in 5 stappen

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je bij ons een bril kunt bestellen.

Stap 1: Kies een montuur

Kies een montuur en klik op glazen kiezen.

Stap 2: Brilbehoefte

Kies het soort bril dat je nodig hebt: een vertebril, leesbril, multifocale bril of een bril zonder sterkte.

Stap 3: Oogsterkte

Je kunt jouw oogsterkte op verschillende manieren aan ons doorgeven. Zo kun je de sterkte zelf invullen of een kopie van je brilpas of factuur uploaden. Je kunt er ook voor kiezen om je sterkte later naar ons te mailen.

Stap 4: Type glas

Kies het type glas dat je in de bril wilt hebben. Je kunt kiezen uit transparante glazen, glazen met een computerfilter, zonneglazen en meekleurende glazen.

Stap 5: Glaspakket

Kies je glasdikte en coatings. Naast de standaard glazen levert Charlie Temple ook premium glazen in verschillende diktes (indexen) met ontspiegeling, kraswerende laag en clean-coating (vuil- en waterafstotend).

Handig om bij de hand te hebben

De volgende gegevens heb je nodig om te bestellen:

  • je brilrecept of oogmeting: om jouw bril op maat te kunnen maken hebben we je sterkte, een eventuele cylindersterkte met as en de pupilafstand nodig. Wanneer je een leesbril of multifocale bril bestelt vragen we ook om de additie (ADD). Deze gegevens staan op de factuur, bon of brilpas die je van je opticien hebt gekregen. Mocht je nog niet in het bezit zijn jouw sterkte, bezoek dan even een opticien in de buurt voor een oogmeting. Bij de meeste opticiens kun je tegen betaling een oogmeting laten doen zonder een bril aan te schaffen. Dit kost rond de €30.
  • een bril of zonnebril die je al draagt.
  • een liniaal of meetlatje. Hiermee bepaal je de breedte van je huidige bril. Kies een montuur uit met ongeveer dezelfde breedte als je huidige bril om een bril te vinden die je goed past.

  • Zo makkelijk is het om een bril bij Charlie Temple te bestellen! Toch nog vragen, advies of hulp nodig? Bekijk de veelgestelde vragen of bel ons even op via 020 40 40 000.